Bistronomi når det er allerbedst

Jeg ved, at der er folk derude, som nærstuderer hver gang, jeg skriver om et spisested. Fordi det er sådan en gave at få foræret en rigtig god adresse. Så kan man spare sig at gå forkert.

img_7143

Derfor iler jeg med denne her: La Régalade i rue Saint Honoré lige ved Louvre. Jeg har læst om den mange gange, men det var først forleden, ved et lykketræf, at jeg fik fundet den frem af mine udklip og bestilt bord.

Restauranten har en tegning af en ko som logo. En meget elegant og nonchalant – oprejst – ko i jakkesæt og med skødejakke, høj hat og stok. Et godt indicium for det overraskende mix, som køkkenet faktisk er. Køkkenchef Bruno Doucet kalder selv sit koncept for bistronomi, altså det enkle og gode bistrokøkken garneret med højgastronomiske teknikker.

parisupdate-laregalade-restaurant-pateOg det virker, skulle jeg hilse at sige. Sjældent har jeg været så ovenud tilfreds med min bestilling. På La Régalade, som betyder noget i retning af ‘smovselse’, får man først en hel underskøn ta-selv-paté i en rugbrødsform stukket ud som appetizer med samt cornichoner ad libitum, mens man venter på kortet.

img_7145

Bagefter følger en tre-retters aftensmenu til 41 euros (uden drikkevarer). Min mand valgte kammuslinger til forret og så lykkelig ud. Vores unge grandnevø, der var i byen for at føre en retssag, tog det store spring og bestilte ‘spaghetti af selleri, tilberedt som carbonara med beaufort-ost og crispy bacon’. Jeg hoppede på en slags tartar af multefisk med granatsæble, avokado og citron. Små fine, delikate portioner.

Til hovedret en sprødstegt torsk med spinatmos, porrer og romanesco-kål, lige til et gammeldags 13-tal (fra dengang, hvor den ekstraordinære præstation stadig blev belønnet anderledes end den flittige morakkers:-)) Og til sidst: Riz au lait med karamel til den unge sagfører, Grand Marnier soufflé – en af restaurantens specialiteter – til min mand og en florlet orangeblomst-creme til mig.

souffle-au-gateau-de

Stemningen i La Régalade er hyggelig, zen med masser af luft, ikke for tætpakket, og dermed også ideel, hvis I skal holde arbejds- eller forretningsmøder.

La Régalade, 106, rue Saint-Honoré, 1. arr. Åben alle dage fra 12.15 til 14.30 og fra 19 til 23. Metro: Louvre-Rivoli

 

3 comments

 1. Hej Louise Selv her i Danmark er det en fornøjelse at følge med i spisesteder. Hvordan kan jeg videresende din fine anmeldelse? Hilsen Monica Krog-Meyer

  tir. 22. jan. 2019 kl. 13.46 skrev Mit Paris – Louise Sandager :

  > mitparis posted: “Jeg ved, at der er folk derude, som nærstuderer hver > gang, jeg skriver om et spisested. Fordi det er sådan en gave at få foræret > en rigtig god adresse. Så kan man spare sig at gå forkert. Derfor iler jeg > med denne her: La Régalade i rue Saint Honoré li” >

 2. Kære Louise Tak for dine mails 😊, nyder at følge med. Nu skal vi en tur til Paris, derfor vil jeg spørge dig, om du evt har et tip til gode loppemarkeder. Vi har været på det store ved Saint Ouen. Med venlig hilsen Jane Borup

  Sendt fra min iPad

  > Den 22. jan. 2019 kl. 13.46 skrev Mit Paris – Louise Sandager : > > >

  • Kære Jane, det store loppemarked ved Saint Ouen er jo altid en tur værd, når først man har kæmpet sig forbi gedemarkedet udenfor, hvor der faldbydes alle mulige billige kopivarer. Men vær opmærksom på, at loppemarkedet ved Saint Ouen (et af verdens største) er opdelt i flere mindre specialmarkeder, ialt 2.000 forretninger fordelt på syv hektar, så man skal, som du sikkert allerede har opdaget, give sig god tid derude. Et andet, meget mindre, udendørs marked et loppemarkedet, Puces de Vanves, ved Porte de Vanves lige syd for Montparnasse på Avenues Georges Lafenestre et Marc Sangnier i det 14. arrondissement. Det har åbent lørdage og søndage. Og endelig så kan du altid tjekke denne her hjemmeside, hvor der uge for uge listes op, hvor der er lokale loppemarkeder i byen. Det som franskmændene kalde ‘vide-grenier’, altså private, der tømmer loftet og sælger ud: https://vide-greniers.org/75-Paris
   Håber, du kan bruge det. Kh Louise

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s