Klassisk folkekøkken i chikke omgivelser

bouillon-pigalle_5991370

En af de mest omtalte åbninger inden for det seneste år: Restaurant Bouillon Pigalle midt i Paris’ frække Pigalle-kvarter.

bouillon-pigalle-godt billede

Restauranten er en genopfrisket udgave af forrige århundredes fattigmandskøkkener. Dengang man serverede tyk bouillon og æg med mayonnaise til minipriser, så folket også kunne komme på restaurant. I slutningen af 1800-tallet var der op mod 250 af den slags bouillon-huse i Paris, men de uddøde et efter et op gennem det 20. århundrede. (De sidste mange år har det eneste overlevende været Bouillon Chartier i det 9. arrondissement, som ganske vist har bevaret den smukke indretning og de billige priser, men som ellers idag serverer så elendig mad, at det ikke er besøget værd).

Bouillon pigalle 3

Med Bouillon Pigalle har folkekøkkenet fået comeback. Og hvilket comeback! Masser af plads, bænke i rødt kunstlæder, Thonet-stole, fajance-spejle, tjenere i sorte veste og butterfly, og frem for alt: et virkelig godt køkken til næsten latterligt lave priser. Her er forretter som tomater med rød vinaigrette til 2,80 euros og sild i olie til 4,50, seks snegle for 7 euros eller den dyreste: foie gras med løgkompot til 8,80.

Hovedretter: Laksetartar med grøn salat til 12,80, roastbeef med mayonnaise og husets fritter 9,80 eller en bouef bourguignon til samme pris. Dyreste dessert koster 4,50, og fra vinkortet: 17 euros for den billigste flaske rødvin, 27 for den dyreste, en Saumur.

Bouillon pigalle 2

Bouillon Pigalle er skabt af familien Moussié, som i forvejen har supersteder som Chez Jeanette og Hôtel Providence. Her er 300 pladser og en skøn overdækket balkon. Men man kan ikke reservere, og trods de mange pladser er der ofte kø for at komme ind. Så kom eventuelt lidt tidligere end franskmændene.

Bouillon Pigalle, 22, Boulevard de Clichy, 18. arr. Tel.01 42 59 69 31. Metro Pigalle

 

2 responses to “Klassisk folkekøkken i chikke omgivelser

  1. Kære Louise,
    Først tak for din formidable blok. Vi læser den flittigt og finder ofte ting, events vi besøger ved vores halvårlige Pariser ture, som vi igennem 25 år sjældent misset.
    MEN… Din kritik af Bouillon Chartier undre os meget. Det er et reelt, ærligt folkekøkken, simpel veltiberet mad til ingen penge, i klassisk stil. Er aldrig gået skuffet der fra. Det er lidt en tradition for os at spise frokost hos Chartier dagen efter en middag på en Michelin restaurant, for at, for sjov, at sammenligne value for money.
    Det skal nævnes at jeg er kok. Vores ture “hjem” til byernes By handler meget om restauranter, i alle pris kasser. Et utal af steder er besøgt, både stjernerne, klassiske brasserier og de mere ydmyge lokale spisesteder.
    Men nu vil vi, med glæde, se frem til at besøge Bouillon Pigalle, det lyder meget lovende.
    Med venligste hilsener,
    Keld Bille.
    P.S. En lille ukendt restaurant i folkekøkken stil : le petit Benoit, ydmygt familie sted. Mener gaden er rue petit Benoit, sidegade til rue Jacob, st. German.

    • Kære Keld, tak for din kommentar. Jeg er glad for, at I kan lide min blog. Og ja, Bouillon Chartier var rigtig fin indtil for nogle år siden, men på det seneste er den blevet opsigtsvækkende dårlig. I hvert fald hvis man kommer med en gruppe turister. De har altid kunnet tage større grupper og servere lødig mad alligevel. Men nu sjasker de et blegt og knastørt stykke kylling på tallerkenen med lidt farveløst tilbehør, som om de ved, at de aldrig skal se de folk igen. Jeg har haft nogle rigtige elendige oplevelser derinde, og også parisiske madanmeldere fremhæver derouten, så det er ikke bare mig. Men restauranten er selvfølgelig stadig smuk. Jeg ærgrer mig bare over, at de sætter deres gode omdømme over styr. Vil prøve at tjekke den lille Benoit ud. Tak for tippet! KH Louise

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s