Magiske Olafur hos Solkongen

olafur-10

I kan nå det endnu. Olafur Eliasson i Versailles frem til 30. oktober. Seks skulpturer indenfor på slottet, hvor den danske islænding har leget med spejl- og lyseffekter midt mellem Ludvig den 14.s stuk og guldkommoder.

olafur-1

En fuldstændig magisk installation med lysende hulahopringe for enden af spejlsalen og nogle ret effektfulde ‘sorte huller’ der spejler sig i hinanden.

olafur-8

Allerbedst, synes jeg, de tre installationer i haven, hvor Eliasson fortsætter havegeniet André Le Nôtres fontæne-tanker. En cirkelformet vandforstøver sender trylleagtig mosekonetåge hen over græsplænen, og det store runde bassin omkring frugtbarhedsgudinden Persefone har Eliasson fyldt med sprækket og udtørret grønlandsk mudder, så det ligner et goldt urlandskab.

olafur-7

Men clou’et er vandfaldet ved den lange kanal for enden af haven. Her lader kunstneren vandmasserne vælte ned fra en en enorm kranagtig installation, og effekten er overvældende midt i den ellers velfriserede have.

versailles-grand-canal

Tag picnic’en med, og slå jer ned ved på græsplænen ved kanalen. Så sidder I lige dér med udsigt op til slottet, Olafurs brusende fald og svanerne svømmende lige forbi i fodre-vidde. Det gjorde jeg forleden med en gruppe. Champagne, sandwiches, franske oste og – hvis vejret bliver ved – bragende sol.

Olafur Eliasson på Versailles frem til 30. oktober. Vær opmærksom på, at installationerne ikke er i funktion hele tiden. Det store vandfald ved kanalen løber mellem kl. 11 og 12.30 og igen fra 15.30 til 19. Den runde tåge – ‘Fog Assembly’ – støver fra 11 til 13 og 15 til 17. Og kun tirsdag til søndag, ikke om mandagen. For at se alle Versailles’ fontæner springe med musik til, skal I komme i weekenden, lørdag eller søndag, inden 30. oktober fra 11 til 12 og 15.30 til 17. 

One response to “Magiske Olafur hos Solkongen

  1. Hej Louise – tak for dine spændende indlæg om Paris. Jeg skal af sted den første uge i oktober. For år tilbage var jeg i Paris, og vi fandt en dejlig restaurant med rødternede duge, hvor vi kunne bestille middag inkl. visesang. Jeg husker ikke navnet på restauranten, men kender du sådan et rigtig hyggeligt sted med mad og visesang. Håber du kan komme med nogle tips.

    På forhånd tak Grete Westh

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s