Veggie-food på højt niveau

 

bobs mad 2

Jeg er ikke blevet vegetar. Men jeg er fristet. Har skåret ned på kødet og skiftet bøfferne ud med lidt bacon i salaten. Fordi jeg pludselig synes, det er ret ulækkert, at det kræver 15.000 liter vand at producere ET kilo oksekød.

I Paris er der selvfølgelig vegetar-restauranter, men byen er stadig ikke nær så langt fremme, når det gælder veggie-mad, som fx London, Berlin eller Amsterdam. Franskmænds forestilling om et godt måltid er stadig bygget op omkring et lækkert stykke kød eller fisk med grøntsager til. Som garniture. Grøntsager som noget, der følger med.

Bob Grossmann fra Bobs kitchenDerfor har det længe været sådan, at hvis man ville have rigtig god vegetar-mad i Paris, så skulle man gå til de udenlandske køkkener. Bob’s Juice Bar i det 10. arrondissement og Bob’s Kitchen i rue de Gravilliers på kanten af Marais-kvarteret fx, drevet af amerikaneren Marc Grossmann (foto), der laver byens bedste bagels og en fantastisk vegetar-stuvning med grødris, grillede grøntsager og grøn kokos. Til den rørende sum af 10 euros.

Egentlig underligt, at de franske restauranter halter sådan bagefter, for i den traditionnelle franske mad-kanon er der masser af fantastiske grønne retter, som de sagtens kunne bruge.

Noget rykker dog. Flere af byens mere celebre køkkenchefer er nu redet med på veggie-bølgen.

Shangri-La-2

På det 5-stjernede Hotel Shangri-la har mesterkokken Christophe Moret (herover) fx besluttet at lave Diners Green hver den første torsdag i måneden. Her inviterer han en grøntsagsproducent eller en vinbonde og bygger hele menuen op omkring gæstens varer. Fem retter, der skifter hver gang. Som blomkål i Technicolors, kokosparfumerede gulerødder og syltede pærer glaseret i solbær. 68 euros uden drikkevarer. Serveret midt i Shangri-las næsten teateragtige restaurant Bauhinia.

Alain-Passard-dans-son-potager_zoom

Den tre-stjernede Michelin-kok Alain Passard fra Restaurant l’Arpège, som ellers er kendt for sine fantastiske kødretter, har også sin egen urtehave, og han tilbyder en ‘havefrokost’ med ‘urtesmagning’: Tre slags karotter i honning, tagliatelle med selleri og kastanjer, veggie-sushi med geranium-blomster og videre i den dur. Vegetarmad i superligaen. Til 140 euros pr. næse.

 

3 responses to “Veggie-food på højt niveau

  1. Mette Fagerlind

    Hej Louise
    Her i 9. Arr. har vi fået den skønneste organisk/vegetarisk restaurant Le Portager de Charlotte http://www.lepotagerdecharlotte.fr/
    Drevet af Charlotte og hendes to unge sønner. Kan varmt anbefales.
    I øvrigt som ny i Paris har jeg og min mand gjort god brug af din blog. Tak for det😊

  2. Hej Louise. Tak for alle dine fine beskrivelser og tips! Vi får SÅ travlt når vi kommer til Paris i december 🙂 Jeg ville høre dig om du kender til en restaurant i Paris som er lidt teatralsk eller temaagtigt? Ala Madeleines Madteater fra København eller Dans le Noir? På forhånd tak Hanna-Zoey

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s