Små lækre hoteller…

La Parizienne

Det er det samme hvert år i januar:  Folk planlægger deres forårsferie og pludselig topper hotellerne i mine søge-statistikker. ‘Lækkert lille hotel i Paris.’, tapper folk på Google, ‘centralt, hyggeligt, charmerende…’. Og så lander de på min blog.

Godt for dem, for jeg har vitterligt samlet mange gode hoteller over årene, og lad det være slået fast med det samme: Jeg får ikke betaling fra hotellerne. Jeg har aldrig modtaget så meget som en krone fra nogen af dem. Jeg kan ikke bestikkes, jeg får ikke kommission, jeg har ikke noget som helst med dem at gøre. Så den eneste grund til, at jeg linker til dem, er fordi det gør det nemmere for jer, mine læsere.

I 2015 åbnede en stribe nye hoteller i Paris. Mange af dem i den lille størrelse med prædikatet ‘boutique-hotel’. Nogle ret kunstige og skabagtige, over-designede og over-tænkte, efter min mening. De holder sjældent længe, før de skifter navn igen.

Hotel Henriette 2

Men andre er små perler. Hôtel Henriette på venstre bred er skabt af den tidligere modejournalist Vanessa Scoffier. 32 værelser med blå og sennepsgule farver, vintagemøbler og 50’er tapeter. Meget nordisk, meget personligt, lidt som et hus på landet. Og priser, via nettet, helt ned til 99 euros for en nat.

La Parizienne 3

Hotel Parizienne (herover) ligger på boulevard Montparnasse i Latinerkvarteret. Tre-stjernet, douce farver, nogle enkelte af værelserne med bordelrøde tapeter, overalt boblende illustreret af tegneren Martha Fonfara (tegningen øverst). Hvis du booker via nettet kan du – på gode dage – få et dobbeltværelse til godt 100 euros.

1

Hôtel Grand Pigalle, ligger lige midt i Paris’ nye hippe South Pigalle kvarter, SoPi. Kvarteret var tidligere mest kendt for sine pornobutikker, og dem er der stadig nogle af, men de senere år er der rykket et nyt, ungt – læs chikt boheme – klientel ind, og en masse sjove og dejlige restauranter og barer er poppet op og har gjort kvarteret til et af de mest levende i Paris lige nu. Grand Pigalle ligger i en typisk Pariserejendom. 37 værelser med grafiktapeter, dejlige tekstiler, petroleumsfarvede metrofliser i badeværelset og en fin restaurant og vinbar med i pakken.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s