September-terrasser

Sensommer, måske den allersmukkeste tid i Paris. I hvert fald i de her dage, hvor der stadig er 22 grader, og solen står sådan skråt ind over byen. Så er det med at udnytte, vride de sidste øjeblikke ud af byens  terrasser. Som der er rigtig mange dejlige af.

Suedois

Det svenske kulturinstitut, indrettet i et gammelt palæ i Marais-kvarteret, har en skøn brostensbelagt gård, hvor der er servering alle dage undtagen mandag, fra 12 til 18. Små frokostretter, en kop the eller en kage.  

L’Institut Culturel Suedois, 11, rue Payenne, 3. arrondissement.

Le Perchoir 3

Le Perchoir ligger på toppen af en industribygning i Belleville, og personalet er ikke altid lige venligt. Men udsigten er mere end venlig, overvenlig! Baren er installeret under en sejldug, og så kan man ellers sidde heroppe på syvende sal og se på Sacre-Coeur, fuglene, solnedgangen, tomatplanterne og det parisiske væld af skorstene, mens man nipper til kølig Sancerre og små retter. Baren er åben alle dage fra 16 til 02 og i weekenden fra 14 til 02.

Le Perchoir, 14, rue Crespin du Gast, 11. arrondissement

5603712051_83600ab6c2_b

Place du Marché Sainte Catherine i Marais er en fin lille plads med en stribe udendørs serveringer. Her går en dværg – det kalder han sig selv – rundt og tryller i tryllebaren og midt på pladsen er der om aftenen – hvis man er heldig – muskuløse ildslugere i bag overkrop.

Place du Marché Sainte Catherine i det 4. arrondissement

Ebouillante

To skridt fra Saint-Gervais-Saint-Protais kirken ligger, i en lille brostensbelagt gyde, en af byens hyggeligste terrasser med restauranten l’Ebouillanté. Postkort-agtigt: Blå facade, røde stole, parasoler, kirken og et enkelt, helt igennem sobert køkken.

L’Ebouillanté, 6, rue des Barres, 4. arrondissement

Cafe marly

Og så Café Marly i Louvres gård. Altid et godt bud. Jeg har agiteret for den mange, mange gange, og gør det gerne igen. For det kan næsten ikke blive mere perfekt. At sidde dér under hvælvingerne og kikke ud på pyramiden og verdens største kunstmuseum, tidligere kongeslot og sippe en aperitif i aftenskumringen. Eller en god middag.

Café Marly, 93 rue de Rivoli, 1. arrondissement

4 comments

  1. Kæreste Louise, vi følger dig af hjertet i din blog..superskønt…. Vi skal atter til Paris ultimo okt. for nok 13. gang sammen, min mand er pens. lektor i engelsk og fransk fra Gym. og jeg arb. endnu. Men vi skal bo som vanligt bo i Saint Germain-kvt., lejl. i Residence Saint Sulpice, 23 Rue Guisarde. fint og vi glæder os til at se det nye Picasso.-museum.. Men vi har også nogle elskelige rejsevenner, som endnu ikke har været i Paris . Vi skal rejse sammmen den 5. maj. – 8. maj. 2016.Vi har endnu ikke booked hotel, men vil jo også gerne se noget “parisisk”, de går til dans og til italiensk madlavning og elsker udfordringer, som vi også gør…Jeg har printet og skrevet en del fra din blog. Bl.a. øen Ile de la Jatta., som vi trods alt ikke kender, men som vi vil frekventere absolut. Jeg synes nogle gange det er svært at finde de alm. shopping-steder i Paris, hvor man I London og andre byer nemt finder dem. Du ved os piger…… jeg er helt og aldeles fanatiker af din blok og vi er “Frankofile” herhjemme…. Knus og mange tanker til dig fra
    Laila Aalykke
    Heibergsgade 28, 2. th.
    8000 Århus C.
    E-mail : Aalykke@victor.mail.dk

  2. Tak for en skøn side til stor inspiration. Er netop kommet hjem efter 3 skønne dage, og har fundet et lille hyggeligt morgenmadssted / brunchsted, som jeg vil linke til 🙂 Synes det tiltider kan være svært at finde et sted, hvor der er “ordentligt” morgenmad, men på “The Collage” (Square des Missions Etrangeres) ligger et herligt sted, hvor et ægtepar i midten af 50´erne har det mest hyggelige sted med hjemmebag og hjertlig varme. Kan sende dig et billede, hvis du er interesseret. Beste hilsner Katrin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s