Paris’ gamle fine butikker – 1. del

I Paris popper der hele tiden nye butikker op. Butiksfacaderne skifter navn og udseende, og hvad der i går var en isenkræmmer-butik er i morgen en trendy tøjforretning.

Men nogle butikker forandrer sig aldrig. De ligger der, hvor de altid har ligget, generation efter generation, og fortsætter med at sælge køkkentøj, bændler, rottegift eller udstoppede giraffer. Flere af dem er de rene raritets-kabineter, og synes du – ligesom jeg – at det er sjovt at gå på opdagelse i gamle paneler, så får du her – og over de næste par uger – et katalog over gamle fine butikker.

Magasin-Antoine-Vitrine-cannes-anciennes-550x350

 Antoine har solgt paraplyer, stokke og parasoler siden 1745. Først fra en forretning ved Pont-Neuf, og siden 1885 på avenue de l’Opéra. I en farverig og lys butik, hvor der hurtigt bliver fyldt op, når det regner. Her kan du finde de vildeste paraplyer – nogle meget dyre – eller du kan få sat nyt stof på din gamle. For slet ikke at tale om skønne spadsere-stokke med elfenbensknop eller en ulv på håndtaget.

Antoine, 10, avenue de l’Opéra, 1. arrondissement. Metro: Palais-Royal eller Pyramides

L’Oriental har jeg skrevet om før, og gør det gerne igen. En lillebitte butik bugnende fuld af piber. Merskums-piber, Dunhill piber, udskårne med pirathoveder, alt i piber. Ja du kan endda få renset skæftet på din gamle for 14 euros. Butikken ligger inde under hvælvingerne i haven ved Jardin Royal, som i sig selv er en tur værd.

19,20-22, galerie de Chartres, 1. arr. Metro: Palais-Royal

dehillerin

Dehillerin, køkkenbutikken over alle andre. Et fuldstændigt paradis for alle, der kan lide at kokkerere. Siden 1820 har familien Dehillerin solgt knive, kasseroller, kobbergryder, piskeris, snegletænger, sovsekander, meljævnere. Ja, der er ikke en special-dingenot, man ikke kan opdrive i butikken, som egentlig er beregnet på professionnelle kunder, men som også – gudskelov – sælger til private.

Dehillerin, 18-20, rue Coquillière,  51 rue Jean-Jacques Rousseau, 1. arr. metro: Les Halles eller Louvre

One response to “Paris’ gamle fine butikker – 1. del

 1. Hej Louise, tak for en dejlig blog over den dejligste by!
  Jeg skal om en uge til Paris i et par dage med min kæreste, og din blog og din bog har været en rigtig god inspiration til hvad vi skal nå at opleve.
  Da jeg lige er flyttet hjemmefra, håber jeg på at finde lidt hyggelige franske bolig-nips, og vil derfor høre om du kender til en hyggelig fransk bolig butik?
  Jeg ved at diverse loppemarkeder kunne være en mulighed, men det er mit indtryk at de kun holder åbent i weekenderne, og vi skal desværre kun være der fra mandag-torsdag.
  Håber du kan hjælpe,
  Mvh
  Clara

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s