3 nye mustsees i Paris 2015

fondation lvmh2

Susanne skrev for nylig. Hende har jeg truffet på en af mine byvandringer. Hun bor på en ø i Danmark, men er inkarneret Paris-farer og kommer til byen mange gange hvert år.

Hun skrev, fordi hun skulle herned i julen og var utilfreds med, at jeg ikke havde skrevet på bloggen længe. Hun manglede inspiration, lød det. Og det syntes jeg egentlig var så flovt, at jeg straks gik til tasterne. Så alle Pariserfans kan takke Susanne for, at der er nu kommet gang i bloggen her igen, og forhåbentlig kan hun bruge nogle af adresserne, når hun kommer igen til februar.

Paris byder på en stribe nye, absolutte mustsees.

image-fondation-louis-vuitton-54476e642e0a2

Udstillingshuset Fondation Vuitton ligger ude i Boulogneskoven og ligner en vild udgave af Operahuset i Sydney. Det er blevet til i samarbejde mellem den 85-årige amerikanske stjerne-arkitekt Frank Gehry og den franske milliardær og chef for luksus-konglomeratet LVMH, Bernard Arnault.

Projektet har taget ti år, Arnault har brugt et ukendt multi-million-beløb, og regeringen har måttet lave en særlov om, at huset var for nationens bedste, for at komme uden om retssager fra langhårede økologer, der ville redde skov og tudser fra kunsten. Men nu er det der, åbnet i efteråret, og en sikker attraktion, liggende som en stor usleben diamant midt i et kunstigt vandløb. Frem til 23. februar med en udstilling af vores (næsten) egen Olafur Eliasson.

4510876_6_d695_des-sculptures-et-des-tableaux-de-picasso_421587dd7965d4f2da5b28f659af49ad

Picasso-museet, Musée Picasso, der ligger i den øvre del af Marais-kvarteret, genåbnede i oktober efter fem års ombygning og et hav af politiske skænderier og budget-overskridelser, der kulminerede med museumsdirektørens fyring få måneder før åbningen. Man kan diskutere, hvorfor en maler som Picasso, der for det meste malede i lader og ombyggede garager, skal udstilles i et palæ fra 1600-tallet, istedet for at få et helt nyt museum – bygget til ham – men sådan blev det bestemt, og Paris har savnet sin Picasso. Il derhen!

interieur_salle_1_c_philharmonie_de_paris_arte_factory

La Philharmonie de Paris åbner på torsdag den 15. januar ude i det 19. arr. Et nyt koncerthus med plads til 2.400 siddende, men konstrueret sådan, at alle alligevel er tæt på orkestret: Kun 32 meter mellem orkesterchefen og den bagerste tilhører. Et arkitektonisk vidunder skabt af Jean Nouvel og med en akustik, som der allerede er lavet lange radioindslag om , inden det er åbnet. Fordi den angiveligt skulle være helt i top.

4 responses to “3 nye mustsees i Paris 2015

 1. Tak for dine gode forslag, til at se en masse spændende ting i Paris.

 2. Kære Louise Vi kommer ofte til Paris og elsker din blog. Tak for gode ideer til næste besøg i april. Har lige bestilt billetter til Philharmonien.

 3. Tusind tak. Dejligt med lidt ny inspiration fra en Paris-elsker, som holder meget af dine indlæg. Når man nu ikke færdes i Paris til hverdag, men elsker dens små og store kendte og ukendte steder er det dejligt med lidt inspiration til udforskning af nye områder og tiltag. Så har man stadig fingeren en smule på pulsen….

 4. Peter van Deursen

  Hi sweet Louise,

  My thoughts and love to you and your family
  especially these days.
  May freedom of speech prevail for us all in a secure environment!

  Happy save and prosperous New Year to you and your loved ones.

  Peter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s