1. På sporet af det gode hotel…

Swann3

For jer, der leder efter hotel i Paris: Glæd Jer! Udvalget har aldrig været større. Det vælter simpelthen med nye hoteller i byen, mange af dem rigtig charmerende.

Inden for det sidste år er der åbnet mindst ét nyt hotel om ugen, og forklaringen er enkel. Den parisiske hotelpark var efterhånden blevet så nedslidt og luset, at mange små hoteller ikke længere kunne leve op til myndighedernes krav og de internationale hotel-normer. Derfor skulle de enten lukkes eller bygges om.

Mange investorer har valgt at bygge om i stor stil, sådan at hotellerne ikke bare holder standard, men bliver så lækre, at de kan opgraderes fra én eller to stjerner til tre og fire.

Det betyder selvfølgelig højere priser, og for at retfærddiggøre det over for gæsterne, har hotelejerne måttet tilføje noget ekstra; noget ud over det sædvanlige. Løsningen er enten at sende bud efter en super kendt designer, hvis navn alene kan trække kunder til, eller endnu oftere:  At bygge en historie op omkring hotellet.

Derfor er mange af hotellerne temahoteller, knyttet til et bestemt tema eller en bestemt person, og hvis man kan leve med det, går med på ideen og ikke synes det er alt for søgt, når man skal sove oven på et portæt af Victor Hugo, så er der  rigtig sjove oplevelser imellem!

Her i marts har jeg derfor besluttet at køre en serie med charmerende koncept-og designhoteller. De nye, der er poppet op, siden jeg udgav min sidste bog. Så har I lidt at plukke imellem, når I sidder og arrangerer påske- eller forårsferie i Paris.

swann8

Lægger ud med et par litterære hoteller. Først det fire-stjernede Hôtel le Swann i det 8. arrondissement. Det er totalt dedikeret den franske forfatter Marcel Proust og åbnede i november sidste år på 100 års dagen for udgivelsen af første del af Prousts senere så berømte romanværk ‘På sporet af den tabte tid’. Hotellet er  opkaldt efter en af hovedpersonerne i første bind, Charles Swann, og stedet har den charme, at ejeren oprigtigt er fuldstændig opslugt af Proust.

swann9

Det er altså ikke bare en kynisk forretningsmand eller en smart indretningsarkitekt, der har fået en fiks idé. Jacques Letertre er nærmest manisk Proust-fan og har til hotellet samlet et fuldendt sæt af førsteudgaver.

Derfor kan man på Le Swann dyrke orginalmanuskripter eller læse Prousts håndskrevne breve til venner og veninder. Dertil et bibliotek åbent for alle med mere end 500 bøger af og om Marcel Proust. Også på dansk, selvfølgelig!

Best_Western_Premier_Swann_Chambre

Hver af de seks etager er dedikeret et af de steder, som optræder i Prousts værker, og derfor rejser man på Le Swann fra Combray til Balbec og fra Venedig til de elegante saloner i Paris. Alle 81 værelser er opkaldt efter en person i ‘På sporet af den tabte tid’, og overalt er der dekoreret med Proust-citater, selv helt ud i badeværelset. 

swann10

Men det er så gennemført, at det ikke virker kunstigt. Og hotellet ligger – selvfølgelig – lige i hjertet af det kvarter, mellem Saint Augustin-kirken, Madeleine-kirken og Monceau-parken, hvor Marcel Proust levede hele sit liv.

Le Swann må endelig ikke forveksles med et andet nyt hotel opkaldt efter Proust, Hôtel Le Marcel, der ligger ved Gare det l’Est. Le Marcel er hvidt og moderne og renskuret. Okay og funktionelt, for så vidt, med Mac-books til fri afbenyttelse, men det har intet – absolut intet – med Proust at gøre. Selv om folkene bag har forsøgt ved at kalde deres – iøvrigt udmærkede – kaffe for ‘Swanns død’!

(Alle fotos i indlægget er fra Le Swann)

 

2 responses to “1. På sporet af det gode hotel…

  1. Tak for en fin side, som jeg har brugt flere gange. Jeg har lige bestilt værelse på le Swann – det bliver spændende.

  2. Sikke en dejlig blog. Lige det jeg har brug for. Min datter skal konfirmeres, og hun ønsker sig en rejse til Paris. Hun er vild med at shoppe, og derfor har jeg læst mig frem til, at vi så bør bor i 9. arrondissement for shopping eller i 5. eller 6. arrondissement for kultur og nybegyndere. Jeg vil gerne vælge et hotel til hende, som matcher en ung pige, som gerne vil bo et sted, der er specielt eller cool UDEN at vi skal ruineres. Pengene skal jo gerne bruges på god mad, oplevelser og shopping. Jeg har kigget på Le Swann Hotel, som ser spændende ud, men som måske ikke ligger det rigtige sted for os? Jeg har læst, at man skal holde sig fra 8. arrondissement, da det er dyrt og turistet (vi er jo turister :-)). Og så er jeg faldet for Hotel Seven, som ligger i den dyre ende, men måske mere rigtigt for os? Spørgsmålet er, om vi ender med at bruge differencen i pris på transport ved at vælge et billigere hotel, der ligger “forkert”. Hvilket hotel ville du anbefale os? Mor og datter. Hun er 14 år og vild med mode, shopping, cafeer, restauranter, kigge på mennesker … og så naturligvis kultur. Hjælp 🙂
    Håber du har mulighed for at give et lille råd med her. TAK.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s