Junglemekanikeren, makrellen og det fantastiske brasserie

Lazare1

Fredag, næsten weekend, og jeg iler med en helt skøn restaurant, som vi  opdagede forleden.

Skulle i byen med min mand, en veninde og hendes nye kæreste. Den første rigtige præsentation af kæresten, som jo hurtigt kan blive sådan lidt kunstig. Men som faktisk endte med at blive rigtig sjov.

Visuels-Lazare2For det var ham – en canadisk helikopter-mekaniker, der til daglig arbejder i den sydamerikanske jungle – der havde fundet restauranten. Han havde læst om Brasserie Lazare i  New York Times, og således måtte vi tre andre – alle parisere og to af os endda journalister – nødtvungent opdage, at vi ikke altid selv er først med det nye. Endda i vores egen by.

Brasserie Lazare ligger midt inde i togstationen Gare Saint Lazare, som indtil for to år siden var et vindblæst møgbeskidt skodsted, hvor folk kun kom, fordi de var nødt til det.

Copie de Visuels-Lazare2Så blev stationen bygget om. Endevendt, forvandlet. Lavet til et ret okay shoppingcenter i tre etager efter amerikansk mall-princip, og dér har Eric Fréchon, som ellers plejer at vade i Michelin-stjerner og køre de dyreste køkkener i Paris, lagt et moderne brasseri uden falbelader. Autentisk, familært, ikke for dyrt, og vildt in, selvfølgelig. Branché, som franskmændene siger.

lazare3Vi fik supermad. Os parisere en rigtig god bønnesalat med artiskok og nøddeolie, helikoptermekanikeren en hel syltet makrel (!), som ville have taget pippet fra de fleste, men som han dissikerede med snilde. (Hvis man kan reparere en kobling med tre pinde, en skrue og en elastik i Equadors jungle, kan man vel også ordne en makrel?). Til hovedret tog han lam, der havde simret hele dagen med citron og olivener, vi andre en fuldstændig vidunderlig torsk med ingefær og basilikum.

Forretterne lå i snit omkring 15 euros pr styk og hovedretterne mellem 17 og 35 euros pr. mand. Ikke billigt, men overhovedet heller ikke dyrt i betragtning af kvaliteten. Den var i top, og tjenerne venlige, behagelige, usnobbede og utravle, hvilket er en raritet i Paris.

At mekanikeren så ovenikøbet var en rigtig fin fyr, gjorde aftenen ekstra god. Vi håber for veninden, og for os andre, at det holder med ham.

Lazare, Parvis de la Gare Saint-Lazare, rue Intérieure, 75008 Paris, Tel. 01 44 90 80 80,  åben alle ugens dage fra 7.30 til midnat. Bestil i god tid, der er lang kø for at komme til.

 

One comment

  1. Lyder rigtig skønt, det må vi prøve næste gang, vi kommer til Paris, dejligt at høre om ,når man sidder her i det regnfulde Danmark

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s