Foie gras på Seine-bredden

petit po

Maj har ikke været nogen fed måned i Paris i år. Jeg ved ikke med vejret i Danmark, men her har det regnet så meget, at grundvandet er på vej op, og Seinen er steget en hel meter ude foran mine vinduer. Fransk meteorologisk institut har netop bekendtgjort, at de første tre uger af maj i år har været lige så kolde som de første tre uger af en gennemnsits-november!

Men så pludselig forleden blev det, for en enkelt dag, abefedt vejr, og vi bookede babysitter og drønede en tur over på Ile de la Jatte, hvor aftensolen stadig hang over husbådene.

Ile de la Jatte er en ø i Seinen lige nord for Paris, og hvis du har kikket i min restaurant-kategori, er du sikkert stødt på restauranten Café de la Jatte, som er en af mine absolutte favoritter i Paris. (En gammel ridehal med et dinosaurus-skelet i loftet)

petitpouc3

Men denne aften havde vi booket hos naboen, Le Petit Poucet, som er en skøn restaurant, der ligger ude på kanten af floden. En bygning i Californian Style med plankegulve, pejs og røde stole. Terrassen hænger helt ud over vandet med udsigt til flodprammene og roerne, som glider forbi i lydløse tag. 

ppmadHer kom vi rigtig meget, dengang vi boede i Levallois, en lille selvstændig kommune, som støder op til Paris’ 17. arrondissement, og lige for tiden har vi sådan et nostalgisk trip, hvor vi opsøger nogle af vores gamle kendinge fra dengang, hvor vi stadig kunne gå på resto et par gange om ugen og være romantiske helt alene. Nu kræver det selvsagt en noget andet logistik med hele banden derhjemme, men Petit Poucet er stadig lige romantisk, og vi fik suveræn god mad. Michael en foie gras af and med fire krydderier til forret og bagefter risotto med grønne asparges og jeg en aubergine-kaviar til forret og siden torskeryg med kartoffelmos og salsa.

Bagefter danderede vi langs med Seinen; så dejligt at komme lidt ud igen. Og ja, det kan altså lade sig gøre, også med 5 børn.

Le Petit Poucet, 4 rond-point Claude Monet, Ile de la Jatte, åben alle dage året rundt undtagen 25. december og 1. januar. Frokost fra 12 til 14.30 og middag fra 19.30 til 22.30.  Tel.01 47 38 61 85, Metro: Pont de Levallois-Bécon

One response to “Foie gras på Seine-bredden

  1. Jubiiiii !!! Du er tilbage 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s