Te og kage i museumshaven

Det er blevet flot sol og terrassevejr. Derfor vil jeg over det næste stykke tid fyre nogle gode udendørsadresser af.  Restauranter, haver og museer med grønne lommer.

For dem af jer, der har læst mine guidebøger, følger her en gentagelse. Men Musée de la vie Romantique er en af mine absolutte yndlingsspots, og da så få kender stedet, gentager jeg gerne min reklame.

Nøgternt set kan museet ikke konkurrere med Paris’ store, kendte kunstmuseer. For regulært er det bare en gammel italiensk villa med stokroser, som ligger skjult for enden af en hulvej.

Men nej, hvor er det dejligt at dukke ind gennem den grønne have, at cirkle rundt i de små stuer og have tid til at fordybe sig i manuskript eller en klunkesofa. Musée dela VieRomantique har akkurat den størrelse, som gør det menneskeligt at besøge.

Villaen var oprindeligt ejet af den hollandsk-fødte maler, Ary Scheffer, og hos ham vadede kunstnere og intellektuelle som maleren Eugène Delacroix, komponisten Chopin og forfatteren George Sand hjemmevant ind og ud.

Hele museet er dedikeret til den romantiske periode omkring 1820-1850, og i dag er stemningen – af kult-arkitekten Jacques Garcia – genskabt med mønstrende lædertapeter, draperede gardiner og originale møbler.

I haven er der gamle træer og te- og frokostservering fra et lille grønmalet drivhus.

Musée de la Vie Romantique, 16 rue Chaptal, 9. arr. Tel. 01 55 31 95 67. Ǻben tirsdag til søndag fra 10 til 18. Lukket på mandage og skæve helligdage. Metro: Blanche

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s