Byens mest snobbede adresse

Man kan lide den eller man kan ikke lide den. Men man kan ikke komme uden om den, Colette, byens mest snobbede butik. En concept-store, som åbnede for præcis 15 år siden, og som siden har forandret jetsetternes indkøbsvaner og ikke mindst kvarteret omkring rue Saint-Honoré.

Her kan man købe en særlig sjælden Hermès-taske, en eksklusiv bog med grafisk design eller lige for tiden en særudgave af knallerten Velo Solex i Colettes specielle blå farve. Hos Colette er  alle tendenser blandet sammen, men altid repræsenteret i et snævert udvalg. Knallerten er fx kun fremstillet i 15 eksemplarer og kommer ikke igen.

Colette var vel den første butik i Paris til for alvor at blande genrer. Eneste fællesnævner er trenden. Så her kan du se avantgarde fotoudstillinger, mens du prøver dine nye Converse gummisko med Marimekko-blomster eller sidste skrig i high tech gadgets. Her er Kiehl’s cremer direkte importeret fra New York og en vandbar i kælderen, hvor du kan nyde mineralvand fra indlandsisen.

Jeg indrømmer, at jeg har det lidt ambivalent med stedet. For jo, det er vildt trendy og rigtig sjovt at se, men publikum er overvejende lige så selvbevidste som ekspeditricerne, og jeg bliver aldrig nogen Prada-gnubber.

Alligevel bringer jeg 15 års jubilæet her på bloggen, for ingen kan komme uden om, at Colette har været med til at forandre Pariser-shopping radikalt. I kølvandet på Colette er fulgt en stribe andre, sjovere og nogle gange mindre selvhøjtidelige, concept-stores som fx Merci  på boulevard Beaumarchais eller Le Centre Commercial i rue de Marseille.

Så hvis du ikke kender den, gå derhen og kik. Og lad som om, dine slidte jeans og udtrådte gummisko er sidste nye tendens fra København. Alt nordisk er nemlig chikt i Paris, og efterhånden har jeg fundet nøglen til den slags adresser: Det hele er et spørgsmål om attitude!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s