11. december: Det smukkeste undertøj i byen

Frækt, pikant, vulgært, sensuelt eller elegant. I Paris findes dameundertøj i alle varianter. Stormagasinerne bugner,  men skal det virkelig være eksklusivt, så hedder adressen Sabbia Rosa i rue des Saints-Pères.

Her sælger Monette Moati sit håndsyede undertøj i den fedeste silke, og jeg vil hævde, at man ikke kan klæde en kvinde smukkere på noget sted i byen. Her er kirsebærvede underkjoler, som smyger sig om hofterne, strømpeholdere med vidunderlige blonder og små turkisfarvede shorts og BH’er.

Monette er oprindelig født i Tunis, men kom for over tyve år siden til Paris, og da hun først havde taget sin juridiske eksamen, som hun havde lovet sin familie, kastede hun sig over undertøjet. 

Idag handler nogle af verdens mest feterede stjerner og modeller, som Laetitia Casta, Madonna (Hun kan angiveligt kun lide lilla og laksefarvet undertøj) og Claudia Schiffer hos Sabbia Rosa, men også helt almindelige kvinder, som pinedød vil have den der flødefarvede blonde-bh i vinudet, også selv om den koster 160 euros.

Sabbia Rosa er indrettet i noget, der ligner et lille boudoir, og Monette er ikke bleg for at låse døren, når en kvinde skal prøve undertøj. For hos Sabbia Rosa skal der også snakkes, ja, faktisk snakkes der endnu mere og endnu mere intimt end i en frisørsalon. Kun mændene siger ikke ret meget; de ved til gengæld altid hvad de vil have, siger Monette. Og når de køber BH’er i både str. 85 og 95, så er det, fordi de skal have til både elskerinden og konen på samme tid, siger ejeren, der efterhånden kender parisernes intimliv bedre end de fleste.

Sabbia Rosa, 73, rue des Saints-Pères, 6. arr. Tel. 01 45 48 88 37

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s