City beach

Så er stranden i Paris åbnet, og fordi fænomenet har ti års jubilæum i år, forkæler kommunen os med flere hundrede tons ekstra sand.

Det kan lyder kunstigt, og det er det jo egentlig også – at ligge der midt på kajen i bikini og sommerhat – men Paris Plage er i løbet af sine korte levetid blevet en nærmest hævdvunden ret.

Oprindelig blev den skabt for alle de parisere, der ikke har råd til at tage på sommerferie, men stranden er idag adopteret af alle, rige som fattige. Frem til 21. august er Seinekajen ved rådhuset, Hôtel de Ville, samt kajen ved Bassin de la Villette lukket af for trafik og fyldt med sand, palmer, brusere og liggestole. Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne. Sandslotkonkurrencer, beachvolley, tai chi, guinguette-danse-kurser, og leg med kæmpe sæbebobler, you name it. Du kan tjekke det daglige program her.

Tager I ud til filialen ved Bassin de la Villette er der også vandcykler, kajak og optimistjoller.

One response to “City beach

  1. Jeg ønsker bare lige at sige tak for de mange fine informationer, som du giver om din dejlige by – Paris. Vi var dernede i 2011 – tog faktisk hjem denne dag disse billeder blev taget. Vi brugte flere af dine anbefalinger på bloggen og i din bog. Vi havde en superdejlig tur på trods af det kølige franske sommervejr 🙂 Sjov at se pariserne fryse så meget, at de gik med noget nær vinterjakker. Derfor var det sjov at komme hjem og se netop disse billeder, som er taget en dag vi selv var i byen og er betaget af, at du kunne finde sommerstemningen frem en dag, hvor det kun var lunt ikke varmt.

    Du har været en stor inspirationskilde, sådan at jeg i sommer forsøgte at starte en hjemmeside, som jeg første er ved at finde ud af nu et halvt år senere. Ville ønske, at den kunne minde mere om din, men den er i hvert tilfælde fyldt med rejsetips – flere vil følge. Tak for den megen inspiration.

    God barsel.

    Hilsen

    Katja

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s