Syv hektar for tingfindere

Idag, kan jeg se, har en hel masse googlet efter ‘antikmarked i Paris’, og fordi jeg tidligere har skrevet om den hyggelige lille antik-enklave, Marché Popincourt, så lander de her på min blog.

Men så må jeg jo altså også have det store loppemarked nord for Paris med. For ja, ja, det er dyrt og turistet, jeg ved det godt, men syv hektar fyldt med antikviteter, ragelse og guldalderfund; det findes ikke magen til noget sted i verden. Så hvis du er loppehaj eller tingfinder, sådan som jeg er, så er Saint-Ouen obligatorisk.

Mellem 120.000 og 150.000 mennesker driver hver weekend igennem markedet, og hvis finanskrisen har været skidt for meget – også for mange af marskandiserne – så er det kun blevet sjovere at været kunde. For der er længere mellem de rige amerikanske kunder, og derfor er priserne faldet mærkbart.

Selvfølgelig; hvis du vil have fine barok-opsatser og Louis 15. møbler, så koster det stadig (næsten det samme som i de fine antikforretninger i Paris), men det gamle stations-ur, gyngehesten, guldspejlet, poplamperne og messingstagerne; det er altsammen blevet billigere nu.

Markedet er også blevet mere moderne. Der er blevet færre møbler fra Kejsertiden og mere 50’er design og vintage. I alt er der 13 kvarterer inde i markedet, nogle ret specialiserede. På Marché Paul-Bert kan du fx finde gamle bistromøbler, på Marché Vernaison objekter fra industrien, tøj og boligindretning og i Quartier Biron er der fyldt med møbler, tæpper og billeder.

Er du derude tidligt fredag morgen, vil du se de professionelle opkøbere summe som fluer omkring lastbilerne, når der kommer nye varer ind, og hver weekend er der film- og teaterfolk, som jagter dekorationer og kostumer til de store produktioner.

 

One response to “Syv hektar for tingfindere

  1. Endnu et godt argument for snart at skulle fra Geneve til Paris!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s