Østparis’ hippe hovedpulsåre

Ikke mange andre kvarterer i Paris har undergået så store forandringer som kvarteret omkring rue Oberkampf. For kun tyve år siden var det et relativt fattigt arbejderkvarter fuld af småhandel. Idag er det proppet med barer og cafeer, og om aftenen er Oberkampf Østparis’ livligste nerve.

Især på sommeraftener er det morsomt at zappe ind og ud mellem de mange cafeer, selv om de lokale beboere klager over, at det er blevet lige lovligt animeret.

Allermest gang i den er der i den gamle – men vildt hippe – Café Charbon i nr. 109. (Kom tidligt på aftenen, ellers er det ikke til at skære sig igennem til baren).

Men også om dagen er det et sjovt kvarter at gå på opdagelse i. Her er stadig jødiske købmænd, som sælger polske sylteagurker og gammeldags isenkræmmere som ham i nr. 97, der fører ALT, hvad du kan forestille dig ud i gryder, brødristere, elektriske fluefangere og bonevoks.

Her er også designertøj til områdets nye tjekkede beboere. Se fx designeren Chantal Fortins kjoler i butikken Onze i nr. 11.

I den lille sidegade, rue du Marché Popincourt, finder du en hel enklave af marskandisere, som er en ren Ali Babas hule for alle loppeentusiaster. Her er vintage og retro i den helt store stil, sjove industrilamper og skandinaviske møbler fra 50’erne. Ikke altid billigt, men i hvert fald billigere end på det store loppemarked nord for Paris.

Hvis du vil spise godt i kvarteret, så prøv Le Chateaubriand i 129, avenue Parmentier, der krydser Oberkampf. Et super kreativt køkken – du risikerer sardiner i din foie gras! – søde, men ikke altid nybarberede tjenere, ingen duge og alt for mange mennesker, der venter i baren. Men godt – og boheme. Meget boheme.

Rue Oberkampf med sidegader, 11. arr. Metro: Oberkampf eller Parmentier

3 comments

  1. Hej Louise – jeg var i Paris for nylig og fulgte dit råd om et besøg i Oberkampf, hvor vi tog en drink på en bar, der så hyggelig ud. Da vi betalte, tog tjeneren vores kort med ind i baren selv om vi godkendte beløb udenfor, hvor vi sad. Vi snakkede om, hvorfor han nu gjorde det og da vi også syntes, at han så lidt skummel ud, tog vi for en sikkerheds skyld et billede af ham og af barens facade. Vi grinte lidt af det og sagde til hinanden, at nu skulle vi ikke blive paranoide bare fordi kvarteret var lidt alternativ… Det har netop vist sig – en måned efter – at vores kort er blevet misbrugt i Las Vegas for ca. 4.000 kroner. Vi sender foto af tjener og bar til politiet og håber at de kan finde ud af, om det er ham. Så her blot en advarsel om, at det måske er en god idé at passe bedre på sit kort end vi – set i bakspejlet – gjorde.

    • Av, den er rigtig grim! Det er jeg ked af at høre. Hvad var det for en bar? Kan du huske, hvad den hed, så kan vi advare andre blog-læsere. Håber du har fået dine penge igen. Samme ting skete for mig sidste år, en eller anden brugte mit kort i Miami, mens jeg selv brugte det i Paris! Jeg opdagede det efter fire træk og fik heldigvis mine penge igen. Men det tog en måned:-((

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s