Vin og pølser i mejeriet

Engang var det mælkeudsalg, nu er det vinbutik med usprøjtet vin fra gulv til loft. Og efter klokken 17.30 også vinbar. La Crémerie er et lille bitte lokale med terracotta-gulv og seks små borde. Ofte er der kø langt ud på fortovet, men hvis du kommer tidligt, så prøv at skuldre én af de fire pladser i baren, hvor de tørrede pølser hænger i slagterkroge ned fra loftet, og hvor ejeren fræser lufttørret skinke på sine røde pålægsmaskine.

Serge var oprindelig arkitekt, men så opdagede han La Crémerie, og var – med egne ord – fuldstændig solgt på stedet. Siden har han været krofatter med en usvigelig sans for gode, økologiske produkter.

Parisisk presse kalder ham gnaven, men det er forkert. Han er bare en meget ligefrem mand, som kan lide sin forretning, og hvis du tackler ham rigtigt, får du en dejlig aften i cremeriet. Prøv den røgede tun med creme fraiche.

La Crémerie, 9, rue des Quatre Vents, 6. arr. Tel. 01 43 54 99 30. Ǻben tirsdag til lørdag fra 10.30 til 22, men først udskænkning fra kl. 17.30 samt fredag og lørdag frokost. Søndag formiddag åben for vinudsalg. Metro: Odéon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s