Overlevelse 3 – uden om turisterne ved Saint-Michel

Paris er den storby i verden, som modtager flest turister. Men på en eller anden måde absorberer den dem meget godt. Turisterne blander sig med pariserne og alle de andre franskmænd, og kun meget få steder kommer de så meget i overtal, at det bliver et problem.
Et af de steder er Saint-Michel. Her er så mange turister, at bybilledet i en radius af 100 meter er totalt forandret. Egentlig har jeg aldrig helt fundet ud af, hvorfor de lige præcis søger herhen. Men det må være den naturlige vej fra Notre-Dame og videre over på venstre bred, op mod Odéon. I hvert fald er der en enorm koncentration af turister med dårlig smag – det må de nødvendigvis have, hvis man siger at udbuddet følger efterspørgslen – for hér lige så rædselsfuldt som sine steder på den spanske solkyst. Fyldt med snaskede take-aways, oliefedtede græske tavernaer og meget dårlige pizzariaer.

Men som altid. Gå lidt væk og – Gudskelov – Paris bliver sig selv igen. Skal det være fuldstændig edderlaber gastronomi, så book et bord på restaurant KGB. En moderne resto med et moderne køkken og et asiatisk touch. Plus fabelagtig service, hvilket ikke er nogen naturgiven ting i Paris. Restauranten er en udløber af Ze Kitchen Galerie som også er skabt af køkkenguruen William Ledeuil i nr. 4 i samme gade, og som også er en flugtvej værd. Regn med mindst 50 euros pr. snude.

KGB, 25 rue des Grand-Augustins, 6. arr. Tel. 01 46 33 00 85, åben alle dage undtagen søndag og mandag. Metro: Saint-Michel

Skal det være mindre fint, men stadig god kvalitet, så snup en hånd-nugget ved disken i l’Avant-Comptoir, en mikroskopisk udskænkning i krydset ved Odéon. Jeg har skrevet om den før og jeg skriver gerne om den igen. For Yves Campdebordes lille bar er så fantastisk et madhus, at det fortjener at blive omtalt igen og igen.

L’Avant-Comptoir, 3, carrefour de l’Odéon, 6. arr. Ingen telefon og ingen bordbestilling, bare drop ind.

En drink, et godt glas rødvin, en kaffe eller bare en pause i det hele taget. La Palette er et rigtig venstrebredssted. Slidte stole, højt til loftet, læderbænke, stuk og en masse intellektuelle bohemer, som gør meget ud af at få deres dyre tøj til at se tilpas studenteragtigt ud!

Her flokkes forlæggere, gallerister og de arkitektstuderende fra kunstakademiet, som har råd til at hænge ud. Jeg foretrækker så langt La Palette frem for de fleste andre af Latinerkvarterets traditionelle caféer. Fordi stemningen stadig er oprigtig og fordi stedet ikke spiller på den dér fims af Sartre og eksistentialisterne, som Les Deux Magots stadig vælger at fedte sig ind i.

La Palette, 43, rue de Seine, 6. arr. tel. 01 43 26 68 15. Aaben mandag til lørdag. Metro: Odéon.

2 responses to “Overlevelse 3 – uden om turisterne ved Saint-Michel

 1. Kære Anna, jeg har ikke fået svaret dig!! Det er pinligt, det må du undskylde. Tak for din fine kommentar på min blog, og selvfølgelig har du ret, der er også smadder dejlige steder omkring Saint Michel, og man skal ikke mange meter væk for at være i ‘lokal-stemning’ igen. Så det er selvfølgelig uretfærdigt at skære hele kvarteret over én kam. Men altså lige dér, hvor de græske tavernaer klumper sig sammen, der er ikke rart.
  Jeg tror, jeg vil fremhæve din kommentar, håber det er ok. Det kan eventuelt give lidt sjov debat.

  KH Louise

 2. Jeannette Thisted

  Hej Louise,
  Netop hjemkommet fra et par dage i Paris, med fine indspark fra din lille guide “Paris mon amour” der vistnok er fra 2007,bare en lille kommentar og oplysning. Vi ville gerne prøve stemningen på Butte aux Cailles og maden på Cafe du Commerce, 39 rue des Cinq Diamants, og der var rigtigt fint, men cafeen og stedet var lukket, men det ved du nok allerede. Istedet spiste vi på en lille moderne, men rigtig fin restaurant, Le Deci, 51, rue des Cinq Diamants. Rigtig dejlig, veltillavet og velsmagende mad af gode råvarer, i den pæne ende, dejlig dessert og yderst god vin til prisen, Og rigtig rar betjening, der også tænkte på at gørlevs opmærksomme på at vi lige skulle passe på os selv og vores ejendele da vi skulle hjem med metroen sidst på aftenen til 17. Arr. I Clichy, hvor vi måtte tage til takke med at bo da vores last minute booking var forsvundet. kan anbefales!
  Spiste også den ene aften på Romantique i 17. Arr., da vi holder meget af italiensk mad, men det var ingen succes nu, en velsmagende pastaret i en dog totalt mikroskopisk udgave til alt for dyre penge, den virkede i dag som totalt opskruet og oversnobbet og a’la kejserens nye klæder, det er jo også flere år siden du anbefalede den. Restauranten burde gøre gæster opmærksomme på at man nok bør bestille mindst 3-4 retter hvis det skal gøre det ud for et måltid, eller bedst, kunaflæse 3-4 retters menuer til aften – og vi er altså ikke store mennesker 🙂
  Men du må ikke misforstå mig, denne mail kun til din oplysning, din bog er virkelig fin, den var med os hele vejen, of vi har oplevet flere af de fine steder du omtaler, og næste gang håber jeg meget at der er ledige værelser at få på f.eks. familia eller Marronniers, denne gang, som var hurtigt improviseret, var hele Paris nærmest optaget,
  Mange hilsner, og hav det godt,
  Jeannette Thisted

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s