Italiensk luksus-køkken

I går skrev jeg om en en ydmyg bistro, i dag om en overdådig italiener. Jeg iler med adressen, selv om jeg ikke selv har været der endnu. Det tør jeg ellers sjældent, for hvad skal I med andenhånds-indtryk? Men avisen Figaros madanmelder var i onsdagens gå-i-byen-tillæg så begejstret, at han var lige ved at slå bunden ud af spalterne. Og han har endnu aldrig guidet mig forkert, så altså:

Hvis I har 80-100 euros pr. mand at sætte af til en god middag, og I kan lide italiensk mad, så er Il Carpaccio nok byens bedste bud lige nu. Restauranten ligger i det luksuriøse Hôtel Royal Monceau og er netop genåbnet i oktober efter års ombygning.

Philippe Starck står for indretningen, som er lys, enkel og hyggelig. Gæsterne sidder under glastag, og i modsætning til de fleste andre restauranter i den, læs: dyrere, ende, står bordene her relativt tæt. Som i det rigtige Italien.

Køkkenchefen hedder Roberto Rispoli. Han er importeret direkte fra Toscana, men laver mad fra hele Italien. Gode gammeldags familieopskrifter med et tvist af haute cuisine, og det bliver til retter som: Ristede auberginer med Karl Johan svampe og ricotta, båndspaghetti med citron og skaldyr eller tortellini stoppet med perlehøne og serveret med vagtelæg. På billedet en omgang risotto.

Paris’ bedste kagebager, Pierre Hermé, står for desserterne, hvor han har nyversioneret italienske klassikere som panacotta og tiramisu.

Har I bilen med, kan I aflevere den til ‘voiturieren’, som sørger for at parkere den, hvilket er en skøn – og faktisk ikke så dyr – luksus på mange af de mere fashionable restauranter i Paris.

Il Carpaccio, Hôtel Royal Monceau, 37 avenue Hoche, 8. arr. Aaben tirsdag til lørdag frokost og aften. Tel. 01 42 99 88 00. Metro: Charles-de-Gaulle-Etoile

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s