Byens bedste pizzaria, hvis du spør mig

Hvordan går det til? En storby, der – som alle andre storbyer verden over – er fyldt med italienske restauranter, og så er det alligevel et mikroskopisk pizzakøkken i en hengemt sidegade, der løber med laurbærrene.

Siden Maria Luisa åbnede for et par år siden, er det regnet ned over den med ros, og det er fuldt fortjent.

Ikke større end en dagligstue, rå vægge, bare gulve og to jernrør, der holder loftet. Midt i det hele stikker køkkenet ud. Her er stabler af tallerkner og en glad kleppert af en pizzabager, som garanterer, at alle produkter er direkte importeret fra Italien. Det samme er tjeneren, som flirter koket med gæsterne og går med mærkelige designerbriller.

Her smager pizzaerne ligesom i Napoli, og selv på en tilfældig tirsdag til frokost er der propfyldt med unge kreative hjerner, rødkindede kvinder i blomstrede kjoler og it-drenge fra kvarterets New Yorker atelierer. Som nu Alexandre, der sad ved nabobordet sidst: Stort kruset hår, webproducer og leverandør af satirisk journalistisk. En meget god repræsentant for kvarteret ved Canal Saint-Martin, som i løbet af få år er blevet indtaget af en helt ny generation af unge selvstændige med egne, meget individuelle, ideer om livet.

Når vejret er godt, kan man sidde ude på fortovet.

Maria Luisa, 2, rue Marie-et-Louise, 10. arr. Tel. 01 44 84 04 01. Ǻben mandag til lørdag fra 12 til 14.30 og 20 til 23, søndag fra 12 til 16. Metro: Goncourt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s