Picnic i hospitalshaven

Denne her have skal man være virkelig lokal for at kende. Og jeg kender den kun fordi, jeg engang boede for enden af vejen, hvor den ligger. Hospitalshaven på Hôpital Saint-Louis er vidunderlig oase, som ligger midt inde i det gamle hospital og som sikkert engang var tiltænkt patienterne, men som i dag er åben for alle.

Forleden krydsede jeg igennem med en gruppe danskere, og de var helt benovede over, at der findes noget så fredeligt og afsondret fra omverdenen midt i det ellers stærkt trafikerede 10. arrondissement.

Du dukker ind gennem den gamle port for enden af avenue Richerand, og pludselig er du i en stor kvadratisk have, omkranset af 1600-talsbygninger.

Her ligger folk i græsset, picnic’er med deres unger eller dyrker tai-chi i skyggen af de store, gamle træer. Ind imellem skrår en læge i hvid kittel gennem haven, eller en oppegående patient tager sig en cigaret langt fra de formanende sygeplejersker.

Hospitalet er tegnet Claude Vellefaux, den samme arkitekt, som har tegenet Place des Vosges, der betragtes som en af verdens smukkeste pladser. Det fungerer stadig som sygehus, nu udbygget med moderne bygninger bagtil. Men dem kan man heldigvis ikke se, når man er i haven.

Hôpital Saint-Louis, for enden af avenue Richerand i det 10. arrondissement. metro: Jacques Bonsergent, République eller Goncourt

2 comments

 1. Er der et sted hvor man kan købe en picnickurv fyldt eller?
  Vi kommer til Paris i uge 24, vi har brullupsdag den 16. juni har du nogle forslag til et sted romantisk hvor vi kan spise?
  Med venlig hilsen

  Michael Schæffer

  • Kære Michael,

   Restaurant Astier, som er en af mine absolutte favoritter, havde sidste år picnickurve til 40 euros pr. person. Jeg har lige tjekket med dem, og de har endnu ikke besluttet, om de gentager succes’en i år, men du kan ringe til dem, slut april eller begyndelsen af maj. Restaurant Astier er sådan en ærkefransk, meget traditionel, men stadig ret raffineret restaurant. Sidste var der tomater, kaninpaté med tørrede frugter, aubergine-roulade og franske oste samt en kølig rosé i kurven. Astier ligger i 44, rue Jean-Pierre Timbaud i det 11. arr. Tel. +33 1 43 57 16 35 , http://www.restaurant-astier.com/

   Restaurant Chez Michel, 10 rue de Belzunce i det 10. arr. har også haft picnic-kurve. De er lukket her i påskeugen, men du kan ringe til dem efter påske og spørge, om de stadig har pique nique à emporter. Telefon 01 44 53 06 20

   Håber, det hjælper dig lidt på vej, KH Louise

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s