Bag Bastillepladsen

For ikke så mange år siden stod der i alle turistguider, at folk burde se rue de la Roquette og den lille brostensbelagte rue de Lappe ved Bastillepladsen.

Fordi det var indbegrebet af hygge og små rare butikker. Sådan er det ikke mere. Nu er blevet en turistfælde fyldt med snaskede take away og billige kædeforretninger.

Men rykker man bare nogle få hundrede meter længere væk, vil man opdage en lomme af små gårde og passager, som stadig er hjemsted for specialforretninger og håndværksmestre. Snedkere, bronzestøbere og møbelpolstrere, som gerne viser deres værksted frem.

Gå fra Bastillepladsen ned ad rue du Faubourg Saint Antoine og drop på må og få ind i de små passager. Eller tage metroen lidt længere ud, til stationen Faidherbe-Chaligny. Herude vil I se butikker, som ligner noget fra Peters Jul.

I Au Progrès, 11 bis, rue Faidherbe, er der ikke lavet meget om siden åbningen i 1873. Butikken har et fuldstændigt abnormt udvalg af dørknopper, nøglehuller og messinghåndtag. Ejeren Georges Layani, en rockn’roller, der er vokset op mellem egetræshylderne, erkender at han – 50 år efter, at hans far købte butikken – stadig  ikke har åbnet alle kasser. 

I nr. 215, rue du Faubourg Saint Antoine ligger Les Frères Nordin, som er en møbelbutik, men inde bagved, i gården, ligger husets materialhandel. Her er ALT til træ: Lak og fernis, maling, bivoks, olier og pensler i hyldevis.

Rue du Faubourg-Saint-Antoine, Metro: Bastille og Faidherbe-Chaligny

 Fra min nye guide Ta’ med til Paris

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s