Brødkongen Kayser

Godt brød er en fast bestanddel af et hvert måltid i Frankrig, og i Paris vælter det med gode bagerforretninger, som konkurrerer om at have det bedste brød.

Men ingen over og ingen ved siden af Eric Kayser. Han har 14 butikker i Paris og er i en klasse helt for sig selv. Hans brød – mere end 60 forskellige – er uden nogen former for tilsætnings- og konserveringsstoffer og altid bagt med flydende gær.  

’Et godt brød lyver ikke,’ siger bagermesteren. ’En sand bager er én, der kan producere et dagligt mirakel. Som kan forvandle simple ingredienser som vand, gær, salt og mel til en kompleks smagsoplevelse.’

Jeg kommer oftest i den forretning, der ligger i nr. 85 på boulevard Malesherbes i det 8. arrondissement. Og, når jeg er på venstre bred, i rue Monge, hvor Kayser har to butikker, i nr. 8 og nr. 14. Prøv min favorit, de små figenbrød, eller et langtidshævet landbrød. Det fåes ikke bedre. 

Boulangerie Eric Kayser, 8 & 14, rue Monge, 5. arr. Tel. 01 44 07 01 42 eller 01 44 07 17 81. Metro: Maubert Mutualité. Tjek hjemmesiden for adresser andre steder i byen. www.maison-kayser.com

Opskrift på Eric Kaysers kastanjebrød…

500 gram hvedemel, 9 gr salt, en kvart pakke alm. gær eller 6 gr tørgær (Kaysers flydende gær er hjemmelavet og kan ikke købes). Dertil 250 gr vand, 40 gr blødt smør og 240 gr kandiserede kastanjer

Sådan gør du:

Bland mel, vand og gær i en skål. Tilsæt salt. Ælt dejen godt igennem, bank den mod bordpladen, så den bliver luftet. Bred dejen ud og tilsæt smørret. Arbejd smørret ind i dejen. Bred dejen ud igen, tilsæt kastanjerne og ælt til det hele er godt blandet. Lav en kugle af dejen og lad den hæve på bordpladen i en time. Skær dejen over i to og form til to runde brød. Lad dem efterhæve en time mere. Varm ovnen op til 220°.  Rids brødene med bagsiden af en kniv og pensl med vand.

Bag brødene i 20-25 minutter.

One response to “Brødkongen Kayser

  1. Hej Louise
    Har fulgt din blog noget tid, er selv bidt af Paris men kommer der ikke så ofte som jeg gerne ville. Dette er skrevet på todo-listen til næste gang, tak for tippet. Nu er der desværre laaangt mellem gode bagere i DK de såkaldte ‘håndværksbagere’ er vist ved at være en uddød race, der er vel kun Lagekagehuset på Christianshavn som den mest kendte.
    Tak for en fed blog.

    Thomas aka MadFar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s