Funky shopping i rue Keller

Den her gade er for de lidt mere avantgarde interesserede. Jeg opdagede den ved en tilfældighed, da jeg var nede omkring Bastillen og ville stikke en genvej hen i rue de Charonne. Så pludselig stod jeg i en lomme fyldt med funky butikker og sjove gallerier. En slags hemmelig blindtarm, hvor alle de specialbutikker, som sikkert ikke kunne betale huslejen på de mere autoriserede adresser, engang har slået sig ned, for så pludselig at blive totale trendsettere.

I rue Keller kan du finde de mest spooky forretninger, blandet med individuelle designere og glade cafeer. Men forvent dig ikke nogen æstetisk oplevelse: Gaden er lang og lige, uden træer eller pynt.

I nr. 17 ligger Gaëlle Barrés butik med designertøj til børn og kvinder. Skønne uldkombinationer, sjove tryk og strikkede flæsekraver. Jeg er ret vild med kjolerne i flortyndt lama-uld, men allermest med børnetøjet, som er sjovere og mindre fint end det gængse franske børnetøj.

I samme hus finder du pladeforretningen Born Bad – et fund for vinylfreaks – og i nr. 25 ligger Loulou Addict, som er sådan en glad husgerådsbutik med lilla tevarmere og skriggrønne bageforme – bl.a. fra danske Rice i Odense.

I nr. 21 finder du Swingtap, som er en af de mærkeligste butikker, jeg har set længe. Den forhandler stepsko i alle afskygninger – prikkede og skinnende – og hvis du kommer forbi, mens der er stepkursus, kan du se en mand sidde og tampe i et opretstående klaver, mens husmødre, studerende og nogle enkelte mænd tramper løs på parketen.

Indien Boutique i nr. 30 er en kultforretning for alle hardcore punkrockere med hang til dødningehoveder og hættebluser med fuckfingre i oversize (jeg er kun gået forbi).

I nr. 36 ligger Akonite, en forretning, hvor du kan købe wakeboards, som er en slags skateboard til vandskibrug, og i nr. 1 finder du Image de Soie, en purpurrød lingeri-forretning, hvor ejeren, Véronique Berthelot, har specialiseret sig i ekstra dybe skåle helt op til størrelse G.

Pause Café - Paris (France) par Meteorry

Oven på turen kan du puste ud i Café Moderne i nr. 19, som er alt andet end moderne eller i den mere hippe Pause Café på hjørnet af rue Charonne.

Rue Keller, 11. arr. Metro: Bastille eller Ledru Rollin

 
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s