En af de bedste bistroer

Jeg har det ene ben ude af døren. Skal op på Montmartre og møde min gamle veninde Signe, som jeg en gang arbejdede sammen med i Peder Oxe, da vi var helt unge. Har ikke set hende i mindst 15 år, så det glæder jeg mig rigtig meget til. (Hurra for facebook!)
Men  forinden får I lige her en god fredag-aften-restaurant. Til Gourmet’erne – og gourmand’erne – hvor de første er de gastronomisk interesserede, som nyder hver en mundfuld, og de sidste er grovæderne, som bare nyder at spise i det hele taget. Jeg hører uforbederligt til de sidste.

Aux Lyonnais er blandt de bedste bistrokøkkener i Paris. Restauranten ligger bag mørkerød facade i en ellers kedelig gade. Her åbenbarer sig et rigtig autentisk madtempel, hvor kræsne forretningsmænd og – om aftenen også mange teatergængere – søger hen for at at smovse sig i traditionel, men raffineret Lyon-mad.

Alene interiøret fra omkring 1900 er turen værd. Her er stuk, spejle, lysekroner og blomstrede fajancefliser på væggene, pletbestik og knitrende nystrøgne viskestykker på bordene.

Tjenerne er uhørt sjove og kompetente for en Pariser-bistro. De smiler, har god tid, og bestyreren kommer selv og inspicerer gæsternes appetit. Vé den stakkel, som ikke formår at spise sit syltede svinebryst!

Kældermesteren foreslår gode vine, men kun franske selvfølgelig, og udelukkende fra Bourgogne og Rhone-dalen.

Maden er ikke i den billigste ende, men priserne er helt rimelige, i betragtning af det gode køkkenniveau. Her er forretter som kølig blomkålscreme, grøntssags-cocotte eller salat med marineret ål til mellem 11 og 13 euros. Kalvelever i persille for 21 euros til hovedret, eller gratineret sandart, mellemkølle af kalv, og – helt specielt – Quenelles et écrevisses, en slags store fiskeboller med rejer og en fuldstændig genial sauce. Den hemmelige opskrift stammer fra 1892.

Aux Lyonnais, 32, rue Saint Marc, 2. arr. Tel. 01 42 96 65 04, Åben for frokost fra tirsdag til fredag fra 12 til 14 og til aften tirsdag til lørdag fra 19.30 til 23. (Fredag og lørdag helt til 23.30) Metro: Richelieu-Drouot.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s