5 romantiske adresser i Paris

Det er Saint-Valentin i dag,  kæresternes dag. Og selv om jeg godt ved, at mange danskere synes, det er noget opreklameret, kommercielt stads, som blomsterhandlerne har fundet på, så iler jeg alligevel med lidt romantisk Pariser-input.

Et romantisk hotel? Jeg vil sige Hôtel Caron de Beaumarchais i Marais-kvarteret. Indtil for 17 år siden bare et tarveligt 0-stjernet pensionat. Men så blev det købt af Alain Bigeard, som siden har forvandlet det lille hotel til et raffineret 1700-tals hjem. Opkaldt efter Beaumarchais, der skrev Figaros Bryllup.

Hôtel Caron de Beaumarchais gemmer sig bag en knaldblå facade, og hver gang døren går, strømmer barokmusikken ud fra den lille musikstue, som er hotellets lobby. Her sidder Alain og styrer regnskaberne mellem et originalt pianoforte fra 1792, en udskåren harpe, et spillebord fra før revolutionen, prismekroner, kandelabre, sølvdåser, silkesofaer, malerier med barmfagre adelsdamer og – som en selvfølgelighed – en stor, fed kamin i Louis 16. stil. Alt sammen fundet af patronen selv hos de lokale antikvitetshandlere.

Stilen fortsætter på værelserne, hvor stoftapeterne er kopier af gamle franske tekstiler. Fremstillet i Frankrig, selvfølgelig, efter de oprindelige produktionsmetoder. Her er tonstunge bjælker i loftet, blomstrede gardiner, silkeforede taburetter og Gustavianske toiletborde. Samt på hvert eneste værelse en original side revet ud af førsteudgaven af Figaros bryllup.

De 19 værelser er ret små, men edder romantiske, og henset prisen kan man ikke forlange mere. Priser fra 130 euros for et dobbelværelse.

Hotel Caron de Beaumarchais, 12, rue Vieille du temple, 4. arr. Tel. 01 42 72 34 12, Metro : Hotel de Ville eller Saint-Paul

En romantisk restaurant?  Jeg vil sige den marokkanske restaurant 404, også i Marais. Det var efter en middag på restaurant Le 404, at min mand pludselig friede en decembernat på Concordepladsen under det store pariserhjul.

Under indflydelse af en god gang lam i blommer og den glade stemning, som er blevet en del af restaurantens image.
Le 404 er en af de bedste marokkanske restauranter i Paris, og har altså ikke noget med de almindelige jævne couscous-køkkener at gøre. Her er raffineret, men på den skægge måde. I det halvåbne køkken jonglerer kokken med mynte og kylling, og tjenerne danser gerne piruetter med lerpotterne. Men bestil! For her bliver fuldstændig proppet ved de lave borde. 

Restaurant Le 404, 69 rue des Gravilliers, 3. arr. Tel. 01 42 74 57 81, åbent alle dage fra 12 til 15 og igen fra 20 til 02, køkkenet til midnat. Metro Arts-et-Métiers.

En romantisk bar? Jeg vil sige La Palette i Latinerkvarteret. Et rigtigt venstrebredssted. Slidte stole, højt til loftet, læderbænke, stuk og en masse intellektuelle bohemer. Her flokkes forlæggere, galerister og de arkitektstuderende fra kunstakademiet, som har råd til at hænge ud. Samt selvfølgelig kvarterets døtre og ofte også nogle kendte hoveder.

Jeg foretrækker så langt la Palette fremfor de fleste andre af latinerkvarterets traditionelle caféer. Fordi stemningen stadig er oprigtig, og fordi stedet ikke spiller alt for meget på den dér fims af Sartre, som fx Les Deux Magots stadig vælger at omgive sig med.

La Palette er særlig dejlig ved aperitif-tid. Om sommeren ude på fortovet i rue de Seine, om vinteren inde i varmen under spejlene. Med et godt glas rødvin til fem euros eller – som i 1935 da fliserne blev sat op – en Pernod.

La Palette, 43, rue de Seine, 6. arr. Tel 01 43 26 68 15, åben mandag til lørdag fra 9 til 02. Metro : Odéon

En romantisk oplevelse? Jeg vil sige Crazy Horse. En striptease-cabaret, men hverken lummer eller vulgær. Bare fræk – og flot! Tilpas erotisk og tilpas æstetisk til at par kan gå ind og se det sammen. For selv om det er nøgenkunst, så holder etablissementet også på formerne, og kravene til danserinderne er uhyre skrappe. Det er omtrent lige så svært at få lov til at smide kludene på Crazy Horse som at optræde på Pariseroperaen. Ikke alene skal danserinderne være uddannede balletdansere, de skal også opfylde en stribe fysiske krav: store øjne, lille næse, fyldig mund, lang hals, små bryster, buet numse og ikke for lange ben !

Men hér skal I altså op med tegnebogen, hvis I vil være med. De dyreste veloursæder koster omkring 1.000 kr. pr. næse, men så får man også en halv flaske champagne med i købet.

Crazy Horse, 12, avenue Georges V, 8. arr. Tel. 01 47 23 32 32

En romantisk butik? Jeg vil sige lingeri-butikken Fifi Chachnil. Fifi har sin egen lille pudderfarvede butik i en baggård i rue Jean-Jacques Rousseau, hvorfra hun sælger håndsyet undertøj. Butikken ligner en mellemting mellem et boudoir og en lillepigehule. Nem at overse, hvis ikke det var fordi Fifis mintgrønne skovtrusser, transprante bh’er og ceriserøde underkjoler er på modesiderne i de franske magasiner hver eneste uge. Men billigt er det ikke: Knap 500 kroner for et par polkaprikkede trusser, 2.250 for en nattrøje. Og indrømmet: Jeg har kun oset.

Fifi Chachnil, 68, rue Jean-Jacques Rousseau, 1. arr. Åben mandag til lørdag 11-19, Tel. 01 42 21 19 93, Metro: Les Halles eller Etienne Marcel

One response to “5 romantiske adresser i Paris

  1. Fantastisk blog! lige hvad jeg ledte efter. Skal på romatica tur til Paris med min kæreste i april, og din blog er altså helt perfekt som guide, og den oser af overskud! Tusinde tak

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s