Døden under jorden

Små børn skal blive væk; ellers risikerer de at blive skræmt fra vid og sans. Men halvstore børn og morbide teenagere med hang til dødninghoveder vil elske katakomberne.

De lange smalle gange 25 meter under jorden, tapetseret med kranier og lårbensknogler, der ligger stablet fra gulv til loft. Lig, som tilbage i 1786 blev flyttet fra den uhygiejniske kirkegård ved Hallerne til de tidligere stenbrud ved Montparnasse. Det tog dengang 15 måneder at flytte skeletterne, som blev transporteret på kærrer om natten for at skræmme pariserne mindst muligt. Siden blev også andre kirkegårde tømt, og i alt ligger resterne af seks millioner parisere i katakomberne.

Idag kan du gå nede i de underjordiske gange, hvor der altid er 14° og halvfugtigt, og studere de døde, som nogle steder er stablet med humor: Kranier i kors- og hjertefacon.

Den del af katakomberne, som er åben for offentligheden, strækker sig over 1,7 kilometer. Husk en trøje om sommeren. (Gangbesværede og folk med klaustrofobi bør finde på noget andet imens).

Tip! Tag en lommelygte med derned. Det øger gyset!

Catacombes de Paris, 1, avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 14. arr. Tel. 01 43 22 47 63. Metro: Denfert-Rochereau

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s