Cirkus på den franske måde

Vi var i cirkus med ungerne igår. Nytårsaftensdag, om eftermiddagen. Det er efterhånden blevet en tradition.

Vi tager pænt tøj på, sætter pigernes hår og kører afsted lige over frokost. Ind til rue Amelot i det 11. arrondissement, hvor Paris’ cirkusbygning ligger. Cirque d’Hiver, bygget i 1852, lige i begyndelsen af Napoleon IIIs regeringstid, og flottere end noget andet cirkus, jeg nogensinde har set. En rund, høj arena, beklædt med mørkerødt fløjlt. Med loger, guld og enorme Empire-lysekroner, som skifter farve med forestillingen.

Her hersker familien Bouglione fra slut oktober til starten af marts, og det er cirkus på den parisiske måde: Lidt flere pudler, lidt mere ophøjet gys og lidt mere lir fra musikken, hvor den smukke violonist igen i år var i nedringet læderoutfit.

Vi så kridhvide skimmelhingste, der kunne gå på bagbenene. Trapezprinsesser, der blev grebet i sidste øjeblik af en stærk mand i trikot og med cykelstyroverskæg, en ung senet artist, som kunne jonglere med fire djævlespil på én gang, og et dramatisk tryllekunstnerpar, der skiftede kostume på ti sekunder – og blev ved med det, både femten og tyve gange, til manden til sidst stod i et par tyrefægterunderbukser og lagde an på en gråhåret dame på 1. række.

Hele familien elsker det, og på en eller anden måde er det ekstra festligt den sidste dag i året. Vi køber de dyreste pladser, sidder i logen lige midt for sceneindgangen, og ser hanløverne komme snigende ind i arenaen. Børnene får lov til at spise så mange popcorn, de har lyst til, og i pausen er der pandekager.

Bagefter kørte vi hjem, helt mættede af sukker og indtryk. Klar til aftenens nedtælling hos gode venner. Til truthorn, klovnesko og sjove hatte. Men nu bare vores egne.

Rigtig godt nytår til jer alle! Husk at droppe ind på mitparis ind imellem.

Cirque d’Hiver Bouglione, 110; rue Amelot, 11. arr. Billetter bestilles på internettet eller på tel. 01 47 00 28 81. Metro: Filles du Calvaire

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s