Boghandlerne ved Seinen

De er en fuldstændig integreret del af Paris. Ingen kunne vist forestille sig byen uden dem: De mørkegrønne grønne bogkasser langs med kajerne på begge sider af Seinen.

Her kan må gå fra boghandler til boghandler og finde gamle særtryk af Le Monde eller bedagede plakater med Marilyn Monroe som pin-up. Her er bøger om militærhistorie, Napoleons kærlighedsliv, fransk koloni-politik i 50’erne eller eventyr for børn.

I alt er der omkring 240 bouquinistes, og akkurat ligesom for pølsemænd i Danmark er der nøje regler for deres aktivitet. De skal have en officiel stadeplads tildelt af rådhuset, og hver boghandler må ikke fylde mere end 8,6 meter i længden. Også kasserne følger skrappe regler: De skal være to meter lange, 0,75 cm brede, 60 cm høje mod floden og kun 35 cm høje mod gaden. Og grønne, selvfølgelig. Som kan lukkes og låses om natten.

Les Bouquinistes har været en del af bybilledet siden 1500-tallet og er i dag på UNESCOS verdensarv-liste. Omkring 200 står på venteliste til at få en kajplads, men mange får aldrig opfyldt drømmen. Kun ca. ti pladser bliver ledige hvert år.

Les Bouquinistes, på højre bred fra Pont Marie til quai du Louvre og på venstre bred fra quai de la Tournelle til quai de Voltaire. I alt fylder de ca. tre kilometer kaj. Metro: Fx Châtelet på højre bred, Saint-Michel på venstre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s