Shopping med god samvittighed

Merci maa bruges 2

Merci er vel nok den butik i Paris, som har fået mest presse det seneste år. Først og fremmest fordi den er vellykket. En raffineret koncept store, hvor du kan gå rundt fra det ene rum til det andet, akkurat som i et hus; se på en kjole hér, købe blomster dér eller slænge dig i sofaen med en krimi og en limonade i bogcafeen, Used Book Cafe, hvor alle bøger er second hand, stemningen intellektuel og fortættet.

Merci maa bruges 1

Men ligeså meget fordi Merci er den første butik i Paris, hvor overskuddet går 100 % til en velgørende fond, som hjælper fattige på Madagascar. Hos Merci er kendte designere som Isabel Marant og Stella McCartney gået med til at sælge deres varer uden fortjeneste, og kvinden bag det hele, Marie-France Cohen, har forstået at skabe et sjovt mix af gammelt og nyt, eksklusivt og billigt. Derfor kan du hos Merci finde sjældne stole af Arne Jacobsen og raffinerede safarijakker fra Yves Saint Laurent side om side med økologiske middagsservietter, lilla termokander og en rød standerlampe.

Merci i Paris

Butikken breder sig over 1.500 kvadrameter i en gammel tekstilfabrik, som er blevet renoveret med stort held. I kælderen er der frokostrestaurant, som ligger ud til husets gårdhave. En slags kantine med et let og simpelt køkken (men hvor det kan være svært at få plads, fordi en hel bande af etisk orienterede parisere flokkes om at spise med god samvittighed).Merci kantine

Merci, 111 boulevard Beaumarchais, 3. arr. Tel. 01 42 77 00 33. Metro : Saint-Sébastien Froissart. Lukket søndag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s