234 trin oppe

igen fra flickr

Moderne børn er forkælede med oplevelser, og hvis man spørger dem selv, vil de helt sikkert sige, at de helst vil i Disneyland eller noget andet vildt og stort.

Men det er min erfaring, at de i praksis faktisk er akkurat lige så glade for et museum eller et historisk monument, og Triumfbuen er en evig vinder. 173 år gammel, ingen rutchebaner og ingen tekniske finurligheder. Alligevel drager den både børn og voksne, som den står dér oppe for enden af Champs-Elysées og udstråler national overlegenhed. Udtænkt af Napoleon I og indviet af Frankrigs sidste konge, Louis-Philippe I.

Treiumfbuen fra flickr

For at besøge den: Dyk ned i den underjordiske tunnel under stjernepladsen, køb en billet til 9 € – gratis for børn under 18 år – og tag så de 234 trin op til toppen. Heroppefra har du en storslået udsigt over hele Paris, og ikke mindst det trafikale kaos i rundkørslen rundtom, hvor franskmændene kører i 11 baner udenpå hinanden med højrevigepligten som eneste færdselsregel!

Ceremoni triumfbuen

Under buen brænder en evig flamme til minde om den ukendte soldat, og hver aften klokken 18.30 året rundt er der en ceremoni med deltagelse af gamle soldater. Nogle gange bare tre-fire stykker, og nogle gange et helt regiment med ordener, tricolore og fuld musik. Men altid stemningsfuldt.

Place du Général-de-Gaulle, 8. arr. Metro : Charles de Gaulle Etoile

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s