Kongens have – på fransk

101-30_4DImageDoc

Tuileries-haven er et dejligt sted at gå hen med ungerne, hvis de har fået nok af museer og storby. Godt nok er haven mere friseret og ’pariserfin’ end vi kender det hjemmefra, men børnene elsker den med garanti alligevel. Vores tre på otte, seks og fire har rendt rigtig meget krudt af sig herinde, reddet ponyer for en formue og hoppet i trampolin så de var helt gennemblødte. På betaling – 2 € for fem minutter – og en mand, der holder tiden med et stopur!

Haven er oprindelig anlagt af Louis den 14.s gartner André Le Nôtre, men ret hurtigt blev den åbnet for folket og siden har generationer af indeklemte og kontortrætte parisere fundet ny energi under de skyggefulde alléer.

110-11_4DImageDoc

Et ret tarveligt tivoli skæmmer en del af haven ud mod rue de Rivoli, men Pariserhjulet er en storslået oplevelse. Det skal I prøve! Men hold godt fast i rollingerne, for kurvene er åbne, ja, faktisk lidt for åbne efter min smag.

1475378070_c4f5607fef

På varme dage kan I pit-stoppe i Café Very, som er en dejlig udendørsservering under kastanjetrærne ned mod Concordepladsen. Køkkenet er gedigent og til at betale. Prøv en af isdesserterne fra den berømte parisiske konditor Pierre Hermé til 12,50 €.

 Jardin des Tuileries, åben fra tidlig morgen til solnedgang. Metro: Tuileries eller Concorde

2 responses to “Kongens have – på fransk

  1. Charlotte Gueniau

    skøn blog – savner dig og paris x c

  2. Very nice park! Definitly worth visiting…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s