Montmartre – livet på bjerget

amelie dupont montmartreDer er noget ved den bakke. Noget som hverken fiduskunstnere eller lommetyve kan tage fra den. En helt egen – og faktisk meget ægte charme – som slår mig, hver eneste gang, jeg kommer derop.

Godt nok er der mange turister på Montmartre, men de går altid de samme steder hen, og derfor skal man ikke mange meter væk fra Sacre-Coeur og Place de Tertre, før man finder et frodigt lokalliv.Montmartre fra parisinfo

Faktisk er det 18. arrondissement det næstmest folkerige i hele Paris, og derfor er der både vuggestuer og boulebaner klos op af basilikaen.

I årevis var det billigt at købe lejlighed på Montmartre, fordi boligerne var små – og uden elevator – men efter charmefilmen ’Den fabelagtige Amélie fra Montmartre’ er kvadratmeterprisen steget eksplosivt. Montmatre David LefrancSelv amerikanerne, som tidligere holdt sig til de mere luksuriøse kvarterer, går med til at traske hele vejen op ad trappen til fjerde sal for at få del i stemningen. 

Bjerget har sit eget liv, næsten uafhængig af resten af byen, og der hersker en helt speciel solidaritet. Selvfølgelig er det stadig finere at bo på forsiden end på bagsiden af Montmartre, men børnefamilier, indvandrere, kunstnere, og pornoforhandlere trives tilsyneladende sammen, og ikke en sjæl fortrækker en mine, når transvestitterne fra rue des Martyrs holder kaffepause på Café La Fourmi.

martyrs1Neden for bjerget, i det 9. arrondissement, er det anderledes borgerligt, men stadig ærkeparisisk. Her rykker veluddannede, unge familier i øjeblikket ind i stort tal, og kvarteret er i rygende udvikling. Forretningslivet blomstrer, og hvis de lokalhandlende har det svært andre steder, så vælter det stadig med småbutikker i det 9. arrondissement.

2. gang printempsHusk også at gå en tur i de to stormagasiner, Printemps og Galeries Lafayette, som ligger side om side på boulevard Haussmann. Betjeningen er ikke altid lige venlig, men vareudvalget er enormt og udsmykningen fabelagtig professionel. Selv folk, der normalt ikke kan fordrage at shoppe, bliver behørigt imponerede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s