Luksus Bed & Breakfast i 13. arrondissement

ChinatownDet 13. arrondissemenet er ikke nogen drømmeadresse. Faktisk kommer jeg der kun, hvis jeg skal i det kinesiske kvarter og købe nudler i brødrene Tangs enorme asiatiske supermarked. Men da jeg skulle skrive en artikel om Bed & Breakfasts i Paris blev jeg alligevel nødt til at tage derud. For ligegyldigt hvilke avisartikler og anmeldelser jeg stak næsen i, blev jeg ved med at støde på det samme navn: Marie Funke og hendes Villa Paris var øjensynligt så godt, at det trods beliggenheden – yderst i det 13. arrondissement – blev rosende omtalt alle steder.

Så altså, afsted med metrolinje 7 i sydlig retning og af på stationen Tolbiac. Herfra var der nogle få hundrede meter at gå hen til Villa Paris, og, indrømmet, der var faktisk rigtig rart i kvarteret og særligt på den lille Place Rungis, som ligger lige klos op af Marie Funkes hus.

Copie de Luksus i kiksefabrikken 2Et ring på døren, og jeg blev lukket ind i det mest luksuriøse Bed & Breakfast, jeg endnu har set i Paris. Marie Funke bød på kaffe og var akkurat så imødekommende og diskret, som man bliver det af 20 år i hotelbranchen. Så længe havde hun og hendes mand nemlig arbejdet i andres hoteller, før de købte direktørboligen til en gammel kiksefabrik og lavede deres eget Bed & Breakfast.

Copie (3) de Luksus i kiksefabrikken 1Villa Paris er gennemført klasse. Fire store værelser med trendy engelske tapeter, florlette gardiner og moderne møbler. Totalt stilrent, med flødefarvede vægge, fladskærm og designerlamper, som tænder, når man drejer på foden. 

Copie de Luksus i kiksefabrikken 4Hos Marie Funke serveres morgenmaden i salonen – eller om sommeren ved de røde havemøbler – og værtinden godter sig åbenlyst, når gæsterne falder i livlig snak på tværs af det store bord.

Villa Paris er booket op det meste af tiden. ’For adressen går fra mund til mund. Folk har sådan en fornemmelse af, at de har gjort en opdagelse,’ som Marie Funke stolt konstaterer. Hun har kaldt sine fire værelser for Opera, Concorde, Bastille og Champs-Elysées. De er alle sammen dejlige, men er I på honeymoon, så snup Champs-Elysées. Her er kæmpestort badeværelse med marmor og boblebad.

Copie de Luksus i kiksefabrikken 3Prisen er yderst rimelig i forhold til værelsernes høje standard: 140til 165 euros pr. nat for et dobbeltværelse.

 La Villa Paris, 33, rue de la Fontaine à Mulard, 75013 Paris, Tel. +33 (0)1 43 47 15 66, www.la-villa-paris.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s