Marais-kvarteret

Om så I bare har 24 timer i Paris, så brug nogle af dem i Marais. Jeg kan ikke sige det klarere. Drop hellere Eiffeltårnet og Champs-Elysées, ja hvad som helst, for en eftermiddag i de smalle 1700-tals gader bag rådhuset.

rue des rosiers fra flickr

Marais-kvarteret dækker hele 4. arrondissement og store dele af 3 arrondissement, og indtil for 15 år siden var det stadig et af de fattigste kvarterer i byen. Men så blev det opdaget af bøsserne, og snart fulgte kunstnerne og den mere kreative del af establishmentet med.

rue blancs manteaux dupont

Det har forandret kvarteret, men bestemt ikke gjort det kedeligere. Marais er en frimodig meltingpot, hvor de nyeste trends altid rammer først, og de stramme parisiske regler for god opførsel er sat mere eller mindre ud af kraft.

bøsser marais dupont

Her promenerer bøsser i tylskørt og tatoveringer, og bageren i Sainte-Croix de la Bretonnerie sælger brød formet som en naturtro penis til to euros, side om side med baguette og rosinsnegle. Ligesom juveleren i rue des Archives har snifferør i det klareste sølv frit fremme i vinduet.

Marais amelie dupon

Samtidig er der stadig plads til de ortodokse jøder, som med ørekrøller og frynser ud af lommerne lever i nogenlunde fordragelighed med det nye rykind. Og til de kinesiske forretningsmænd i rue de Temple, som med lynets hast kopierer de sidste parisertendenser i tasker.

I Marais kan du finde alt. Ikke bare mærkevarer hos de dyre butikker i rue Francs-Bourgeois, men også aflagte cashmere trøjer hos genbrugsbutikkerne i rue Saint-Martin, udstoppede svaner i rue du Roi de Sicile og gamle, broderede viskestykker hos maskandiserne i rue Saint-Paul.

Copie de Space Hair 2

I rue Rambuteau kan du gå til frisør klokken 22 om aftenen hos Space Hair i nr. 10, og i rue du Temple nr. 41 kan du i dansecentret få undervisning i alt fra samba og salsa til balinesisk og irsk folkedans.

vosges david lefranc

Husk at slentre en tur på Place des Vosges, som uden overdrivelse er en af de smukkeste pladser i hele verden. Og hvis I har tid: Drop ind hos Yves og Michéle i Le Temps des Cerises et par gader længere mod syd (31, rue de la Cerisaie). Her kan man stadig få frølårsfrikassé til under 11 euros.

En del af teksten her er taget fra min nye bog MIN BY PARIS, der er udgivet af momondoAmélie Dupont og David Lefranc fra Paris Tourist Office har taget flere af billederne.

 

2 responses to “Marais-kvarteret

  1. Så er bogen købt, den kan varmt anbefales til andre, der ønsker at få nogle oplevelser ud over det.
    Jeg glæder mig til at udforske tingene 😀

  2. Pingback: Søndagsudflugt: le Marais. | Franske facetter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s