Forår under de grønne markiser

101-01_4dimagedoc

 

Det er Paris, når det er allerdejligst i de her dage. Kastanjetræer, plataner, æbletræer og tulipanerne i de kommunale bede. Alting er bare eksploderet i et knaldgrønt flor, og vi tager alle sammen nederdele på, selv om benene egentlig er for hvide til at komme i sandaler.

 

copie-de-p10100731

 

Jeg satte mig og indsugede forårsstemningen på Le Général Lafayette i går. På fortovet under de grønne markiser med en kop skoldhed espresso og direkte udsigt til myrelivet og den speedy trafik i gaden.

 

copie-de-p1010079

 

Le Général Lafayette er en institution i Paris, og jeg runder altid lige hjørnet, når jeg er i det 9. arrondissement. Med 113 års historie og facetslebne vinduer har cafeen her al den autencitet, som andre pariserbarer desperat forsøger at fange.

 

copie-de-p1010086

 

Her er de gamle buede døråbninger, de malede lofter, de brune molskindsbænke og masser af boblende fadøl i messinghanerne. Hvad skal man med mere?

 

copie-de-p1010138

 

Stedet ejes af Michel Planchon, som er fra regionen Aveyron, og derfor kan du få masser af traditionelle Aveyron-retter som tørrede pølser, stoppede lammeboller og farseret kål til din øl.

Om dagen er det samlingssted for kunder og ansatte fra auktionshuset Drouot, som ligger lige ved siden af. I går sad tre mænd fx ved nabobordet og diskuterede ivrigt over kataloget for antikke møbler.

Om aftenen er Général Lafayette kantine for skuespillere, sangere og publikum fra de nærliggende teatre og operaen. Plus, selvfølgelig, en del turister.

Med mere end 100 år på bagen er Général Lafayette forlængst blevet opdaget af andre end de lokale (menukortet findes endda på russisk), men det bliver stedet ikke mindre charmerende af. Stemningen er stadig ultra parisisk.

 

Le Général Lafayette, 52 rue la Fayette, 9. arr. Tel. 01 47 70 59 08. Ǻben alle dage fra 9 til 03 om natten. Metro: Le Peletier eller Cadet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s