Hos Jean-Luc i Marais

hos-jean-luc3

Det hele gemmer sig bag en lille udskåret egetræsdør i rue Charlot. Her ringer man på hos Marchand, tager turen op ad den svungne trappe og træder lige ind i noget, der ligner et kunstnerpensionat fra den franske provins.
Her er store vinduer mod gaden og fritlagte bjælker. Fede parketgulve, en vidunderlig gammel pejs, et 1700-tals maleri af en forfader og grønne lædermøbler af den slidte slags. Plus selvfølgelig et digert bilbliotek, guldspejl og klaver.

copie-de-p1010006

Her bor Jean-Luc og Denise Marchand med deres tre store børn. Indtil for kort tid siden var Jean-Luc ansat i finansverdenen. Uddannet fra New York University Stern School of Business og med en global karriere i de store konsulenthuse. Men så fik han, med egne ord, pludselig nok af flyrejser og Euro-star toget til City i London. Så i en alder af 50 sagde han op og åbnede Bed & Breakfast på privatadressen.

 

jean-luc-44

Det har han ikke fortrudt. For de tre værelser er næsten konstant booket op, og Jean-Luc rånyder rollen som vært. Han står gerne tidligt op for at hente friske croissanter til gæsterne, og honningen har han selv slynget på sit landsted i Perigord. Marmeladen er hjemmelavet af fru Denise. Hun er psykoterapeut og har praksis ude i byen.

De tre værelser ligger på 1. sal, men det ene – Enclos des Templiers – er langt bedre end de to andre, så det skal du forlange at få. Her er terracottagulve, fritlagte bjælker og udsigt til en lille indre gård, som er en specialitet for Paris’ tætbyggede, historiske centrum.

Pris  værelse: 125 euros pr. nat for to personer.

Denise & Jean-Luc Marchand, 63, rue Charlot, 75003 Paris, Tel. +33 (0)1 42 71 83 56, www.bonne-nuit-paris.com

 

 

 

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s